C3

Novo iskustvo vožnje

Sa svojim pročišćenim i zategnutim linijama, Citroën C3 nalazi se među najkompaktnijim modelima u segmentu. Zahvaljujući inteligentnoj arhitekturi, unutrašnja je prostranost očuvana, a velika staklena površina dodatno povećava osjećaj prostora i potpune slobode.


Prednosti:

Vjetrobransko staklo Zénith, izvor svjetlosti i tehnološko dostignuće

Posebna arhitektura otvorena prema van kao jamstvo udobnosti i sigurnosti

Jedinstven i vedar stil zahvaljujući LED svjetlosnom potpisu

Uzoran obujam prtljažnika (300 litara)

Užitak u vožnji bez premca: lakoća korištenja, uzorna upravljivost

Mikrohibridna tehnologija e-HDi, od 87 g CO2

Novi benzinski motori PureTech, od 99 g CO2


Izvanredna vidljivost

Citroën C3 s vjetrobranskim staklom Zénith stvara novo iskustvo vožnje. Staklo iznimne duljine od 1350 mm vrhunsko je tehnološko dostignuće pa povećava prednje vidno polje za 80° prema gore te optimizira vidljivost.

Zahvaljujući zakrivljenosti vjetrobranskog stakla i tanjim nosačima, svi su putnici posve uronjeni u krajolik, kao dio osjetilnog doživljaja koji udobnosti svakog putovanja dodaje novu dimenziju. Putovanje u Citroën C3 brzo prerasta u jedinstveno iskustvo.

Citroën C3 nalik je staklenom mjehuru sa zapanjujućom svjetlosnom predstavom. Da svjetlost koja je izvor života ne postane izvor smetnji, vjetrobransko staklo Zénith ima dodatno zatamnjen dio i kruti zaslon (s dva sjenila) u gornjem dijelu.

I danju i noću, putnici Citroën C3 okupani su svjetlošću:

prirodnom zahvaljujući velikoj staklenoj površini

umjetnom s različitima izvorima svjetla s mogućnošću prigušenja postavljenima posvuda u kabini.

Citroën C3 može biti opremljen i nizom od tri bijele LED diode koje osvjetljavaju središnji dio konzole.


IZRAŽAJAN VANJSKI DIZAJN

Citroën C3 sa svojim čistim, zategnutim linijama vrhunski je primjer avangardnog stila.

Elegantan dizajn naglašen je dinamičnim prednjim krajem i gornjom maskom koja okružuje dvostruki ševron i dnevna LED svjetla koja automobilu daju jedinstven svjetlosni potpis.

Citroën C3 ubraja se u najkompaktnije modele u svojem segmentu. Nije pokleknuo napuhavanju i ostaje ispod granice od 4 m (dug 3,94 m, širok 1,73 m i visok 1,52 m). To je stil koji koji oduvijek teži boljem u što kompaktnijem izdanju. Ta se kompaktnost postiže a da istodobno nudi prostranost i obujam prtljažnika među najvećima u segmentu.

Povrh toga, promjer okretanja od 10,2 m omogućava savršenu prilagođenost gradskoj vožnji.

Citroën C3 već je mjerilo kvalitete u svojoj kategoriji.

To je vidljivo ponajprije u preciznoj završnoj obradi i spojevima te prisutnosti ukrasnih elemenata kao što su kromirane kvake na vratima, letvice na prozorima ili ispušna cijev.


AVANGARDNA UNUTRAŠNJOST

Odraz vanjskog dizajna,unutrašnji stil Citroën C3 odiše elegancijom i dinamikom.

Termički obložena armaturna ploča dodatno je naglašena letvicom u sivoj boji Tungstène ili Moondust.

Kromirani i lakirani dijelovi koje pronalazimo u unutrašnjosti savršeno se slažu s nenametljivim i skladno oblikovanim detaljima pa kabina poprima jedinstven i elegantan izgled.

Kad sjednete u Citroën C3, otkrit ćete kabinu u kojoj je vožnja na prvom mjestu. Visoko postavljena natkrivena instrumentna ploča, upravljač s ravnim donjim dijelom, digitalni brojači... Mjesto vozača jednostavno vas mami na vožnju.

Središnja konzola nadohvat je ruke. Vaš položaj u vožnji je bez premca, a udobnost poboljšana. Jedina vam je želja da ga provozite.

Unatoč kompaktnim dimenzijama, Citroën C3 ima prostranu kabinu gdje se lako može smjestiti pet odraslih osoba.

Da bi razvili tako inteligentnu arhitekturu, dizajneri su morali biti vrlo kreativni. Vrijedi izdvojiti:

nenametljivi pretinac za rukavice koji oslobađa prostor za noge

"tanka" prednja sjedala koja omogućuju više prostora za noge straga

povišena sjedišta koja oslobađaju prostor ispod sjedala za noge putnika straga

Citroën C3, automobil za svakodnevnu uporabu, nudi iznimno velik prtljažnik obujma od 300 litara i stražnja sjedala preklopiva u omjeru 2/3-1/3. Kada su nasloni sjedala preklopljeni, u prtljažnik možete smjestiti predmete duljine 1.19 m.

Tu su i brojni drugi pretinci (pretinac za rukavice, pretinci u vratima, središnja konzola, pretinci na armaturnoj ploči...) koje je moguće upotpuniti i središnjim naslonom za ruke s dva pretinca ili ladicom ispod vozačeva sjedala.


DOJMLJIVA VOZNA SVOJSTVA

Citroën C3 koristi najbolje umijeće Marke kako bi ponudio iznimno udoban ovjes i uglađenu vožnju bez premca, ponajprije zahvaljujući:

prednjem ovjesu tipa McPherson

stražnjem ovjesu s gipkom poprečnom gredom

električnom varijabilnom servoupravljaču,

Ta su provjerena rješenja savršeno prilagođena svojstvima vašeg vozila. Za besprijekorno ponašanje na cesti, sve su izvedbe opremljene i ESP-om.

SMANJEN UTJECAJ NA OKOLIŠ

Citroën C3 nudi izbor između tri dizelska motora, od kojih je jedan opremljen mikrohibridnom tehnologijom e-HDi, koji je najučinkovitiji na tržištu. Riječ je o motoru, e-HDi 90.

S emisijom od 85 g/km CO2, Citroën C3 ima potrošnju goriva i emisije CO2 na najboljoj razini u segmentu.


SIGURNOST BEZ KOMPROMISA

U slučaju sudara, putnici u Citroën C3 su maksimalno zaštićeni.  Konstrukciji karoserije posvećena je posebna pozornost. Kabina je kruća kako bi se spriječilo prodiranje predmeta u putnički prostor i kako bi se omogućilo progresivno apsorbiranje energije pojedinih dijelova gdje "nema putnika".

Citroën C3 nudi potpunu zaštitu za sve putnike sa svojih šest zračnih jastuka ponuđenih u seriji od druge razine opreme:

dva prednja zračna jastuka,

dva bočna zračna jastuka sprijeda,

dvije zračne zavjese ugrađene u strop.

Radi kompletne sigurnosti, Citroën C3 ima upravljački stup koji se uvlači u slučaju izravnog sudara.Citroën C3 postavlja najviše standarde aktivne sigurnosti, ponajprije zahvaljujući visoko učinkovitom kočionom sustavu. Kako bi osiguralo kočenje najviše razine, Citroën C3 ima u serijskoj opremi:

 

ABS ((Anti Blocking System)

REF (Elektronička raspodjela kočne sile)

AFU (Sustav pomoći pri naglom kočenju)

automatsko paljenje sva četiri svjetla upozorenja.

Vaša su djeca u posve sigurnim rukama u kabini Citroën C3. Dva bočna stražnja sjedala na svim su izvedbama serijski opremljena kopčama Isofix za postavljanje dječje sjedalice.

 

Citroën C3 u dodatnoj opremi nudi i električnu sigurnosnu blokadu za stražnja vrata i prozore.


View the embedded image gallery online at:
http://ac-radic.hr/osobna-vozila/citroen/c3.html#sigProId4ece48cfb9

© 2016 Autocentar Radić. Sva prava pridržana
design & hosting by Iqmedia

Please publish modules in offcanvas position.